Jste zde: unipetrolrpa.cz > CZ > Média > Tiskové zprávy > Odstavení etylenové jednotky v Chemparku z preventivních důvodů
velikost písmen:AAA

Odstavení etylenové jednotky v Chemparku z preventivních důvodů

14-02-2017

Informujeme o chystaném řízeném odstavení etylenové jednotky z důvodů údržby.

Bezpečné provozování všech našich výrobních zařízení je pro nás absolutní prioritou, proto jsme na základě nálezů v rámci našeho programu standardní inspekce rozhodli o realizaci preventivní výměny části potrubí, jež nebyla zasažena mimořádnou událostí v srpnu 2015, a tak se na ní nevztahovaly rekonstrukční práce provedené v uplynulém roce.

Řízené odstavení provozu etylenové jednotky bude realizováno tento týden a odstávka je plánována na devět až deset dní.

V souvislosti s postupným odstavením etylenové jednotky bude probíhat spalování produkce na polním hořáku (flérování), které může být doprovázeno zvukovými a kouřovými efekty. Za případné nepříjemnosti se společnost Unipetrol obyvatelům okolních měst a obcí omlouvá. Podrobnější informace pro veřejnost jsou průběžně aktualizovány na webových stránkách Ekologického centra Most: www.ecmost.cz v sekci Dění v průmyslu.