Jste zde: unipetrolrpa.cz > CZ/  Média/  Tiskové zprávy/  Unipetrol dokončil integraci České rafinérské
Velikost textu:  A AA
Unipetrol dokončil integraci České rafinérské

04-01-2017

Praha, 4. ledna 2017 - Společnost UNIPETROL RPA, s.r.o., dokončila integraci dceřiné společnosti Česká rafinérská do svých struktur. K 1. lednu 2017 společnost ČESKÁ RAFINÉRSKÁ, a.s., zanikla a v rámci Unipetrolu RPA vznikla nová organizační jednotka nazvaná UNIPETROL RPA, s.r.o. – RAFINÉRIE, odštěpný závod. Společnost Unipetrol RPA bude nadále usilovat o maximální vytížení výrobních kapacit obou tuzemských rafinérií v Litvínově a Kralupech nad Vltavou.

Sloučení České rafinérské s Unipetrolem RPA přispěje k ještě užšímu provázání petrochemické a rafinérské výroby a pomůže zvýšit konkurenceschopnost skupiny Unipetrol,“ řekl Andrzej Modrzejewski, generální ředitel skupiny Unipetrol. „Integrace také přispěje k zjednodušení organizační a administrativní struktury, k efektivnějšímu fungování společnosti a v neposlední řadě také ke snížení některých nákladů,“ dodal Andrzej Modrzejewski.

Současní zaměstnanci ve výrobě byli k 1. lednu 2017 automaticky převedeni do nově vytvořeného odštěpného závodu, část administrativních pracovníků byla převedena do společnosti Unipetrol RPA. Na pozici vedoucí odštěpného závodu Rafinérie působí od 1. ledna 2017 Anna Wydrzynska, dosavadní správní ředitelka společnosti Česká rafinérská.

Společnost Česká rafinérská byla založena v roce 1995, byla jediným zpracovatelem ropy a největším výrobcem ropných produktů v České republice. Provozovala rafinérie v Litvínově a Kralupech nad Vltavou. Celková výrobní kapacita obou rafinérií je 8,7 milionu tun ropy ročně. Od roku 2015 byla společnost stoprocentně vlastněná společností UNIPETROL, a.s. Česká rafinérská zaměstnávala na konci roku 2016 zhruba 600 lidí.
______________________________________________________________________________________________
UNIPETROL, a.s., ovládá společnosti, které působí v petrochemickém průmyslu v České republice. V roce 2005 se stal Unipetrol součástí skupiny PKN Orlen, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Skupina Unipetrol se zaměřuje především na zpracování ropy, distribuci pohonných hmot a na petrochemickou výrobu. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům v České republice i na středoevropském trhu. Skupina Unipetrol je v České republice jedna z největších z hlediska obratu a zaměstnává téměř 4 500 lidí.
Kontakt:
Pavel Kaidl, tiskový mluvčí